Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRANCUSKA TARTA Z OWOCAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 op
ciasto francuskie 1 op
owoców sezonowych 0,5 kg
krem do karpatki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: FRANCUSKA TARTA Z OWOCAMI

Galaretkę rozpuścić w połowie wody , odstawic do stężenia. Ciasto francuskie mrożone wyjmij z opakowania, wylepic blaszke i boki formy. Wstawic do piekarnika nagrzanego 200 stopni, piec na złoty kolor około 15 minut.
Przygotowac krem wg przepisu. Owoce oczyscic i umyc i osuszyc.
Ciasto ostudzic, rozsmarowac krem, ułozyc owoce, zalac galaretka i wstawic do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 23.05.2012 22:13
Już czuję smak tej tarty z truskawkami.
eli82 08.07.2011 20:17
wow! zapowiada się super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak