Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto porowo- parmezanowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 dag
masło 1/2 kostki
por 2-3 szt
parmezan starty kilka łyżek
wino białe wytrawne 1/3 szklanki
kostki rosołowe 2-3 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto porowo- parmezanowe

4-5 łyżek masła rozpuszczamy w garnku- dodajemy pokrojony por i podsmażamy kilka minut.
Wsypujemy ryż i smażymy 2-3 minutki często mieszając.
Wlewamy wino- mieszamy i gotujemy póki nie odparuje.
W osobnym naczyniu przygotowujemy bulion z kostek rosołowych ( około 750 ml)
Porcjami dodajmy bulion do ryżu- gdy jedna porcja zostanie wchłonięta- dodajemy następną. Często mieszamy.
Gdy ryż będzie miękki mieszamy go z resztą masła i parmezanem - doprawiamy Kucharkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 28.06.2012 15:30
smaczne jedzenie
ankaryba 29.05.2012 12:10
super!!!
olkaaa 06.05.2012 13:37
lubię
Rybciia 10.04.2012 23:29
coś pysznego
AgaS10 03.10.2011 09:01
apetyczne danie:)
iza15 25.09.2011 14:33
smaczne
Iwona45 19.09.2011 21:56
mniam
Justa32 16.09.2011 09:47
smaczne:-)
Gosia32
Gosia32 29.08.2011 23:29
super
manaika 29.08.2011 21:49
ciekawe
Krystyna32 12.07.2011 16:13
pycha
kanu83 11.07.2011 19:55
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak