Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń figowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

figi suszone 250 g
bułka czerstwa 150 g
masło 60 g
jaja 2 szt
cukier puder 50 g
mleko 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: budyń figowy

Bułki namoczyć w mleku, figi pokroić na cienkie paski. Żółtka ubić z cukrem na pienistą masę. Namoczoną w mleku bułkę wymieszać z figami, masą z żółtek, stopionym i wystudzonym masłem, w końcu dodać sztywną pianę i delikatnie wymieszać. Nałożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy budyniowej i gotować ok. 2 godz. w kąpieli wodnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 08.07.2011 16:49
To mi sie podoba - do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak