Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz warzywny po niemiecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
ziemniaki ugotowane 50 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pomidory 3 szt
olej do smażenia
bulion 400 ml
jogurt naturalny wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku
natka pietruszki do dekoracji
groszek konserwowy 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz warzywny po niemiecku

1. Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w bulionie, odcedzić. Dymki obrać, posiekać. Pomidory pokroić. Groszek osączyć z zalewy. Ziemniaki pokroić na kawałki.
2. Olej rozgrzać w rondlu, podsmażyć dymki. Dodać ziemniaki, podsmażyć. Dodać kalafior, groszek i pomidory, oprószyć kurkumą, solą, pieprzem i papryką, całość chwilę poddusić. Gulasz podawać polany jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.02.2014 08:38
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak