Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane sznycelki wieprzowe w chrupiacej panierce podane z Sałatką szwedzką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 600 g
mąka pszenna 100 g
jajko 4 szt
oliwa
sałatka szwedzka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane sznycelki wieprzowe w chrupiacej panierce podane z Sałatką szwedzką

Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, każdą przekroić w poprzek na pół i uformować medaliony. Mięso posypać obficie przyprawą do wieprzowiny Prymat i odstawić na godzinę do lodówki.
Wieprzowinę oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie panierować w czosnkowej bułce tartej Prymat. Tak przygotowane sznycelki smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż skórka będzie złocista i chrupiąca. Gotowe kotleciki podawać z Sałatką szwedzką Smak.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 21.07.2011 12:59
niezłe
pioge7 16.07.2011 09:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak