Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 2 szklanki
śmietan-fixy 2 szt
dżem morelowy 4 łyżki
cukier puder 2 łyżki
sok z cytryny
owoce 300 g
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
cukier 3 łyżki
kulki rafaello 8 szt
Biszkopt 3 blaty

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello z galaretką

Kremówkę ubić na sztywno z śmietan fiksami z cukrem waniliowym i 2 łyżek cukru pudru. Następnie masę dokładnie wymieszać ze skórką z cytryny oraz sokiem. Dwie łyżki kremu odłożyć do dekoracji. Jeden okrągły placek biszkoptowy ułożyć na płaskim talerzu nałożyć na niego obręcz tortownicy i posmarować go 1/3 masy kremowej nałożyć na niego następny biszkopt i ponownie posmarować go kremem nałożyć trzeci biszkopt i posmarować kremem wierzch. Na końcu ułożyć na torcie pokrojone sezonowe owoce. Dwie galaretki rozrobić w 3 szkl. gorącej wody. Ostudzić poczekać, aż lekko zgęstnieje i zalać nimi tort. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Tort udekoruj odłożonym kremem i kulkami rafaello.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak