Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z sarny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z sarny 600 g
kurki 500 g
śmietana 150 ml
cebula 1
koperek 1 pęczek
mąka 100 g
masło 1 łyżka
olej 100 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z sarny

Mięso obieramy z błon oraz tłuszczu i kroimy na 4 kawałki. Płaty mięsa zbijamy dłonią lub tłuczkiem, solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy mięso. Odstawiamy mięso w ciepłe miejsce. Na pozostałym tłuszczu obsmażamy posiekaną cebulę oraz grzyby. Kiedy grzyby są już miękkie dolewamy śmietanę. Wtedy na duszonych grzybach układamy steki, na każdym kładziemy grudkę masła i całość dusimy około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak