Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec jagnięcy z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec jagnięcy 1
sól
mąka 2 łyżki
masło 3 łyżki
cebula 6
czosnek 1 ząbek
białe wino 1 l
grzyby świeże 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec jagnięcy z grzybami

Udziec myjmy solimy i posypujemy mąką. W Foremce rozgrzewamy masło i pieczemy w niej udziec. Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy i wrzucamy do mięsa. Całość doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy wino i pieczemy na małym ogniu około 45 minut. W czasie pieczenia grzyby kroimy na plasterki. Posiekane grzyby posypujemy mąką i wrzucamy je do mięsa po 40 minutach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 10.07.2011 20:59
pomysłowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak