Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś gotowany na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 1
włoszczyzna 1 pęczek
zielony groszek 200 g
pieczarki 200 g
Goździki całe Prymat 3
jaja 2
cytryna 1
masło 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś gotowany na parze

Rybę sprawiamy usuwamy oczy i skrzela. Liście laurowe, goździki, pieprz i grudkę masła zagotowujemy w małej ilości wody w garnku z wkładką. Na wkładce kładziemy rybę dodajemy pokrojoną włoszczyznę, pieczarki i groszek. Gotujemy około 30 minut aż płetwy będą oddzielały się od mięsa. Przekładamy w całości na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 08.07.2011 21:34
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak