Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

musaka po rumuńsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pomidory 1 kg
cebula 2 szt
rosół drobiowy 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: musaka po rumuńsku

Ziemniaki obieramy kroimy w plastry i smażymy na rozgrzanym oleju,wykładamy na sitko i odstawiamy.Cebulę kroimy na plastry i smażymy tym samym oleju co ziemniaki.Pomidory sparzamy obieramy ze skórki i kroimy w plastry.Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy warstwami ziemniaki,mięso,pomidory i całość zalewamy rosołem.Wstawiamy do piekarnika na 200 stopni i zapiekamy 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 05.11.2011 10:58
o ciakawe...
Krystyna32 20.07.2011 20:05
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak