Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
ser żółty 100 g
pieczarki 500 g
cebula 2
śmietana 250 ml
masło 2 łyżki
olej 30 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z pieczarkami

Filety układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy olejem i zapiekamy 20 minut w temp. 180 st. C. Pieczarki czyścimy i kroimy, cebulę szatkujemy. Smażymy z pieczarkami na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy razem około 10 minut. Pieczarki nakładamy na rybę, całość polewamy śmietana i posypujemy tartym serem. Zapiekamy jeszcze przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak