Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz po małopolsku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1
cebula 3
śmietana 500 ml
cytryna 1
masło 4 łyżki
sól
pieprz
grzyby marynowane 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz po małopolsku.

Sprawioną rybę nacieramy solą i odstawiamy na godzinę do lodówki. Cebulę obieramy i przepuszczamy przez maszynkę. Rybę kroimy w dzwonka, zalewamy sokiem odciśniętym z cebuli i dusimy 10 minut na maśle. Potem dodajemy śmietanę, doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy kolejne 10 minut. Przekładamy rybę na półmisek i trzymamy w ciepłym miejscu. Do otrzymanego sosu dodajemy posiekane grzybki oraz cytrynę pokrojoną w plasterki. Mieszamy i polewamy rybę sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak