Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wstązki szpinakowe po francusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron wstążki 45 dag
szpinak mrożony 30 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory 2 szt
ser plaśniowy 15 dag
masło wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wstązki szpinakowe po francusku

1. Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku.
2. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidory pokroić. Ser pokruszyć. Masło stopić na patelni, zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać zamrożony szpinak, dusić ok 8 min.
3. Dodać pomidory i ser, wymieszać. Przyprawić do smaku. Makaron ułożyć na talerzu, dodać szpinak, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.01.2014 06:04
apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak