Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot ze skórek brzoskwiniowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skórki brzoswkiń 400 g
cukier 3 łyżki
cytryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kompot ze skórek brzoskwiniowych

Skórki które zostały po obieraniu brzoskwiń na dżem, zasypać cukrem na 30 minut, a następnie gotować na małym ogniu do miękkości, dodać trochę wody i sok z cytryny, jeszcze chwilę gotować, w razie czego dosłodzić, przecedzić przez sito, z tej ilości wyszły 2 szklanki kompotu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 07.11.2011 08:10
ciekawe
pacpaw 08.07.2011 21:17
ze skórek? fajne wykorzystanie. Ze skórek jabłek tez można robić?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak