Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie sznycle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sznycle cielęce 8 szt
masło 1 łyżka
olej 1 łyzka
szałwia 8 liści
szynka 8 plasterków
białe wino do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie sznycle

Sznycle lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Masło i olej rozgrzać, podsmażyć szałwię. Osączyć, listki ułożyć na sznyclach, owinąć szynką, spiąć wykałaczką. Podsmażyć na tłuszczu z obu stron. Zdjąć. Na patelnię wlać kilka łyżek wina, zagotować. Polać sznycle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.12.2013 11:06
fajne danie
suzana 08.07.2011 13:48
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak