Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z królika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
cebula biała 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat
wątroba wołowa 30 dag
Czosnek suszony Prymat
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
jajko 3 sztuki
królik 2,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z królika

Mięso dusimy z cebulą i przyprawami ok. 1,5 godziny, podlewając wodą. Gdy będzie miękkie odstawiamy do wystygnięcia. Mielimy trzykrotnie w maszynce, dodajemy bułkę i sparzoną wątrobę również przemieloną w maszynce. Na koniec dodajemy jaja i całą masę dokładnie wyrabiamy. Pieczemy w brytfannie do keksa wyłożonej papierem do pieczenia ok. 1.5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 10.04.2013 21:33
smaczny pasztet
TEtalicha 10.02.2013 21:09
apetyczny;]
eliza135 30.12.2012 16:54
dobre
Poison1988 20.12.2012 15:12
czegoś takiego w życiu nie jadłam ale przepis zachęcający :)
Mati13 17.12.2012 21:50
super przepis na pyszny pasztet
Anna169Hosz 17.11.2012 09:06
Pasztet z królika- dobra rzecz:)
paula99926 09.11.2012 21:12
bardzo lubię króliki :)
Bernadeta1 08.11.2012 20:13
nie jadłam ale na pewno super
kaja1991 08.11.2012 19:55
oo super nigdy nie próbowałam
anulka69 08.11.2012 08:47
pyszny
PaniMISIOWA 07.11.2012 19:44
musi być pyszny
sara1 07.11.2012 11:43
świetny
Ewa6274879 05.11.2012 15:05
rewelacja!
Natalia/tubisiek 05.11.2012 08:48
na pewno smaczny!
Dorian 17.10.2012 19:02
super
Maniek2 13.10.2012 16:41
pyszny pasztet
olkaaa 12.10.2012 10:20
chętnie spróbuję
Motorek 11.10.2012 23:39
fajny
pierniczkowo 11.10.2012 10:03
świetny:)
Elżbieta17 10.10.2012 09:58
dawno nie jadłam - pycha
rzenia15 17.07.2011 22:13
super
Mysiunia 16.07.2011 15:52
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak