Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 8 filetów
cebula 1 sztuka
tłuszcz 80 gram
papryka mielona 1 łyżeczka
śmietana 1/5 szklanki
sól 1 szczypta
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z papryką

Filety z karpia umyć, posolić. Posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać mieloną paprykę, dolać wody i zagotować. Włożyć filety z karpia i zalać je taką ilością wody, aby były przykryte. Ugotować je na miękko pod przykryciem. Mąkę dokładnie wymieszać z kwaśną śmietaną, wlać na filety i wszystko jeszcze raz zagotować. Podawać na gorąco razem z kluseczkami lub innymi mącznymi dodatkami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak