Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska a la kalafior

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 60 dag
mleko 1 szklanka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska a la kalafior

Kapustę oczyścić z zewnętrznych, uszkodzonych liści, przyciąć głąb, umyć. Pokrajać na 4 cząstki. Mleko zagotować. Do wrzątku włożyć kapustę, posolić i gotować kilka minut w odkrytym rondlu. Dogotować pod przykryciem, odcedzić, wyłożyć na półmisek. Podawać do mięs gotowanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 07.02.2012 18:08
musze skosztowac nie jadlem jeszcze
Krystyna32 07.08.2011 18:39
to jest naprawdę dobre!
Rique 06.08.2011 09:21
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak