Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z papryki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 6 szkl
papryka czerwona 4 szt
pomidory 2 szt
czosnek 3 ząbki
mleko 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z papryki

1. Wywar przelej do garnka. Doprowadź do wrzenia. Papryki umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ drobno posiekaj.Dodaj pokrojoną papryczkę chilli.
2. Pomidory ułóż na sicie, przelej wrzątkiem, a potem zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, miąższ posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Opłucz i osusz gałązki bazylii.
3. Paprykę i pomidory wrzuć do wywaru. Gotuj na małym ogniu 15 min. Dodaj mleko, doprowadź do wrzenia, zmiksuj na krem. Zupę dopraw do smaku czosnkiem, posiekaną papryczką chilli, solą i pieprzem. Ozdób posiekaną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 09.04.2013 09:02
Jak pikantna to ja chętnie spróbuję.
Dorian 13.03.2013 21:01
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak