Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z sałatką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
olej do smażenia
tosty 3 szt
jajko 2 szt
pieprz do smaku
mąka 3 łyżki
cebula 1 szt
bulion warzywny 1/4 l
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek 2 szt
rukola do dekoracji
ziemniaki ugotowane 1 kg
śmietana 5 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z sałatką

1. Mięso umyj, osusz, pokrój na niewielkie kawałki. Posyp solą oraz pieprzem. Pieczywo tostowe drobno pokrusz. Jajka rozkłóć w misce.Blachę do pieczenia przykryj pergaminem, posmaruj olejem. Mięso panieruj w mące, jajkach i pieczywie. Piecz ok 25 min w 200 stopniach.
2. Obierz i posiekaj cebulę, zalej bulionem, zagotuj. Oczyść rzodkiewki i ogórki, posiekaj. Dodaj rukolę. Połącz z pokrojonymi ziemniakami. Bulion wymieszaj ze śmietaną. Polej sałatkę. Podawaj do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.09.2012 10:28
fajny obiad
[email protected] 22.05.2012 14:26
Pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak