Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z prawdziwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1
śmietana 500 ml
pieprz
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z prawdziwkami

Przygotowaną rybę kroimy na dzwonka i smażymy na oleju. W niewielkiej ilości wody gotujemy namoczone prawdziwki. Gdy grzyby zmięknął wyjmujemy i kroimy w paseczki. Podsmażonego karpia układamy w brytfannie, skrapiamy grzybowym wywarem, przyprawionym do smaku. Posypujemy pokrojonymi prawdziwkami, całość polewamy gęstą śmietaną i około 15 zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak