Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
masło 100 g
żółtko jajek 2
jaja 1
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia
sól
cebula 2
olej 1 łyżka
bułka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieprz
grzyby suszone 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z grzybami

Mąkę z proszkiem przesiewamy, dodajemy żółtka, jajo, śmietanę i sól. Wszystkie składniki siekamy, na koniec wyrabiamy rękoma i wkładamy do lodówki. Grzyby moczymy co najmniej 2 godziny po czym gotujemy do miękkości w wodzie. Odcedzamy. W wodzie po grzybach moczymy bułkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy. Grzyby i odciśniętą bułkę mielimy i dodajemy cebule, bułkę tartą i przyprawy. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na grubość pół cm. Z nadzienia formujemy wałek i nakładamy na ciasto. Zwijamy ciasto z nadzieniem, spłaszczamy i kroimy w prostokąty. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i smażymy na blasze około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak