Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z czerwonymi buraczkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina mielona 50 dag
burak ćwikłowy 1 sztuka
ziemniaki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
śmietana 1 łyżka
jaja 1 sztuka
kapary całe Smak 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tłuszcz do smażenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z czerwonymi buraczkami

Burak i ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzić, obrać. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub utłuc, burak zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Połączyć je z mielonym mięsem, wbić jajko, dodać śmietanę i posiekane kapary oraz cebulę, pieprz i sól. Wymieszać i uformować dość duże, płaskie kotlety. Od razu smażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami suto posypanymi posiekanym koperkiem.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak