Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z pulpetami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 10 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 8 szt
kostka rosołowa 1 szt
śmietana słodka 1/2 szkl
koperek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
pulpeciki
mięso wieprzowe 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 1 szt
sos sojowy 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z pulpetami

1. Marchewki, pietruszkę, seler, cebulę oraz ziemniaki obrać i pokroić. Następnie przełożyć je do garnka, zalać wodą i dodać kostkę rosołową. Doprawić do smaku i zagotować.
2. Mięso mielone wyrobić razem z sosem sojowym, bułką tartą oraz jajkiem, doprawić. Z powstałej masy formować niewielkie pulpeciki, a następnie kłaść je na wrzący wywar. Gotować 45 min. Pod koniec dodać starte ogórki i śmietanę, gotować ok. 10 min. Wsypać koperek.
3. Zupę podawać na ciepło razem z pulpecikami oraz pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 16.04.2014 08:41
chętnie wypróbuję te przepis
Dorian 12.05.2013 19:09
ciekawy pomysl na zupe z pulpetami
jerzy3 26.04.2013 21:25
lubię ogórkową.Dziwny kolor ma na tym zdjęciu,ale to chyba wina aparatu co?
Iwusia 23.08.2012 21:33
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak