Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki z mozzarellą i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidorki truskawkowe 10 sztuk
mozzarella 30 gram
migdały 15 sztuk
bazylia świeża kilka listków
oliwa 1,5-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki z mozzarellą i migdałami

Z pomidorków ściąć wierzchołki, wydrążyć w środku, oprószyć solą i pieprzem. Do każdego pomidorka włożyć po trochu mozzarelli i posiekanej bazylii. W środek każdego włożyć 1 migdał. Ułożyć je na talerzykach, udekorować bazylią. Każdą porcję polać oliwą i posypać resztą (uprzednio posiekanych) migdałów. Całość jeszcze raz oprószyć solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 26.12.2013 21:08
Fajnie podane, pycha.
Ada-Gaba 28.02.2012 06:55
dobre i ślicznie wygląda
polly66 10.07.2011 17:21
fajniutkie:P
Weronika_eM 08.07.2011 23:17
śliczne
Jolanta_P-S 08.07.2011 12:47
fajny pomysł z wydrążeniem pomidorków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak