Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowe talarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1 szt
pomidory 2 szt
twaróg 250 g
śmietana 1 łyżka
rzodkiewka 5 szt
szczypiorek usiekany 1,5 łyżki
sałata 3 liście
oliwki do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowe talarki

1. Warzywa umyć. Ogórek i pomidory obrać ze skórki. Pomidory pokroić na plasterki ok. 1/2 cm, a ogórki na nieco grubsze plastry.
2. Sałatę ułożyć na talerzu, a na niej plasterki pomidorów. Wszystko posolić i posypać pieprzem do smaku. Na pomidorach umieścić plasterki ogórka.
3. Twarożek wymieszać ze śmietaną i szczypiorkiem oraz startą na tarce rzodkiewką. Doprawić solą i pieprzem.
4. Powstały farsz układać na ogórkach za pomocą łyżki. Na samym wierzchu udekorować przeciętymi na pół oliwkami. Talarki przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 12.03.2012 14:40
dobre
Lidia6 16.11.2011 14:30
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak