Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops po genueńsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 400 gram
ziemniaki 300 gram
cebula 1 sztuka
parmezan starty 50 gram
jajko 2 sztuki
majeranek 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
oliwa 10 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 gram
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Klops po genueńsku

Fasolkę szparagową i ziemniaki podgotować w osolonej wodzie. Na patelni w łyżce oliwy i 6 łyżkach wody dusić cebulę około 4 minut. Po upływie tego czasu dodać fasolkę i gotować razem mniej więcej 2 minuty. Ziemniaki dokładnie rozgnieść, przełożyć do miseczki, dodać fasolkę, roztrzepane widelcem jajka, ser, 5 łyżek oliwy, czosnek i majeranek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą, obsypać tartą bułką i przełożyć do niego przygotowaną wcześniej masę. Masę polać 2 łyżkami oliwy i posypać z wierzchu tartą bułką. Piekarnik rozgrzać do 180\"C i wstawić do niego naczynie z klopsem na 20 minut. Potrawę można podawać zarówno gorącą, jak i zimną.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 16.03.2012 18:10
ciekawa potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak