Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel waniliowy z grysiku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 20 dag
wanilia 1/4 laski
mleko 80 dag
białko 2 sztuki
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel waniliowy z grysiku

Część zimnego mleka wymieszać z manną. Resztę mleka zagotować, mannę wlać na wrzące mleko i mieszając na brzegu płyty rozkleić ją, dodać cukier do smaku, i wanilię. Rozklejoną mannę odstawić i szybko ubijać ręcznie lub w mikserze na jednolitą gładką masę. Po ubiciu mus wymieszać z pianą z białek, wyłożyć do kompotierki i ostudzić. Podawać z sorbetem surówkowym z malin i porzeczek lub truskawek, śmietanką bitą lub sosem waniliowym.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 08.07.2011 08:49
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak