Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa po hiszpańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorów 70dag
czerwonej papryki 2 szt
cebuli 1 szt
ogórka 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
zimnej wody 300 ml
oliwy i czerwonego winnego oct 3 łyżki
soku wyciśniętego z cytryny 0,5
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa po hiszpańsku

PRZYGOTOWANIE:
Pomidory ponakłuwać w kilku miejscach. Włożyć na chwilę do wrzątku, po czym wyjąć i obrać ze skórki. Papryki rozciąć, oczyścić z pestek. Ogórek, czosnek i cebulę obrać. Cebule oraz czosnek posiekać., a ogórek i paprykę pokroić w drobną kostkę. Odłożyć 4 łyżki warzyw pokrojonych w kostkę, a resztę zmiksować razem z oliwą, octem winnym oraz czosnkiem, cebulą bułką i wodą. Przyprawić do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Mocno schłodzić. Rozlać do miseczek. Do każdej porcji włożyć po 1 łyżce odłożonych warzyw. Podawać z kawałkami bagietki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak