Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z gruszką i bitą śmietaną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 125 g
mąka 250 g
cukier 100 g
śmietana 18 proc 50 g
gruszki 300 g
śmietana 30% 750 g
cukier puder 100 g
żelatyn 50 g
mleko 100 g
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z gruszką i bitą śmietaną

robimy ciasto kruche z podanych skladników czyli margaryn a, mąka , jaja, cukier , smietana , wykładamy foremkę do tarty i układamy na cieście gruszki pokrojone według uznania , pieczemy ok 30 min, w tem 200st , po ostygnięciu ubijamy śmietanę ja używam 36% dodajemy już zimną rozpuszczoną w mleku żelatynę i workiem cukierniczym nakładamy takie kupki robiąc wystający dziubek , przed podaniem posypujemy cynamonem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 28.05.2012 20:48
super ciasto
Anna133 31.10.2011 12:59
danwo nie robiłam
Anna133 31.10.2011 12:59
danwo nie robiłam
Anna133 31.10.2011 12:59
danwo nie robiłam
Anna133 31.10.2011 12:59
danwo nie robiłam
PaniMISIOWA 03.09.2011 09:46
wspaniale wygląda
SmakolykiJoanny 26.07.2011 07:19
tarty w ogóle sa pyszne :)
Anna133 11.07.2011 08:06
polecam :)
Anna133 10.07.2011 08:18
można zrobić z różnymi owocami , jablka tez będą pyszne , ale gruszka dodaje zupełnie innego smaku
ewasylwia 08.07.2011 10:47
apetyczne ciasto
katarzyna124 08.07.2011 08:49
super ciasto:)
Małgorzata113 08.07.2011 08:42
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak