Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pomidorowo-fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 garść
pomidor 2 szt
mozzarella 1 szt
szczypior
sos francuski

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pomidorowo-fasolowa

Fasolkę gotujemy z dodatkiem kucharka-studzimy .
Na talerzu układamy fasolkę na to pokrojonego w plastry pomidora i mozzarelle .Ozdabiamy szczypiorem Polewamy sosem francuskim
SOS
Składniki:

1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
1 ząbek czosnku drobno posiekany (opcjonalnie)
szczypta soli
sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
3 łyżki oliwy z oliwek
Wymieszać wszystkie składniki za wyjątkiem oliwy. Dodać oliwę i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.05.2013 09:12
bardzo fajnie wygląda
ben-ka 08.07.2011 09:52
Bardzo ładne zdjęcie:)
Małgorzata113 08.07.2011 08:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak