Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety rybne z natką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet rybny 30 dag
ziemniaki ugotowane 30 dag
natka pietruszki pęczek
masło 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety rybne z natką

1. Filety rybne ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź, pokrój. Ziemniaki pokrój. Masło stop na patelni, podsmaż ziemniaki i ryby. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj, ostudź. Do masy wbij jedno jajko, wymieszaj, przypraw 9jeśli masa jest zbyt rzadka dosyp bułkę tartą).
2 Uformuj niewielkie krokiety. Panieruj w pozostałym jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 15.02.2013 08:27
super
ElizaT 31.10.2012 11:05
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak