Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w polewie z pistacjami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 500 gram
pistacje niesolone w całości 1/2 opakowania
polewa czekoladowa 1/4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w polewie z pistacjami

Truskawki dokładnie opłukać, a następnie osuszyć, nie usuwając przy tym szypułek. Polewę truskawkową do lodów wycisnąć do pojemniczka, a następnie w maczać w niej każdą z truskawek. Pistacje poobierać z łupinek, a następnie posiekać nożem na jak najmniejsze kawałki. Wymoczone w polewie truskawki poukładać na ozdobnym półmisku, a następnie posypać je kawałkami pistacji.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 20.11.2011 00:20
muszę spróbować ;-)
Andzia1977
Andzia1977 03.09.2011 22:34
hmm, ciekawe
szyba 08.07.2011 08:58
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak