Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe przekładane masą śmietankową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
cukier 20 dag
orzechy 20 dag mielonych
mąka pszenna 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 0,5 szklanki
cukeir waniliowy 1 sztuka
mleko 400 ml
śnieżka 2 opakowania
śmietana 200 ml
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe przekładane masą śmietankową

Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, stopniowo dodawać cukier, żółtka, zmielone orzechy, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto przekroić na 2 części. Masa :cukry mieszamy ze sobą. Mleko miksujemy ze śnieżynką na najwyższych obrotach 5 minut. Następnie dodajemy cukier, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec dodajemy śmietanę. Ciasto przekładamy masą. Z reszty masy pozostałej po wysmarowaniu ciasta, sporządzamy ciemną masę dodając łyżkę kakao i dekorujemy ciasto w dowolny sposób. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 05.11.2011 21:39
pięknie się prezentują
Smakosz6 14.07.2011 12:00
pycha!
Robert10 07.07.2011 22:33
przepyszne cudeńka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak