Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowe ptasie mleczko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka
galaretki różnokolorowe 4 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowe ptasie mleczko

1.Mleko zmiksuj na wysokich obrotach. podziel na trzy części. Trzy galaretki rozpuść oddzielnie, każdą w półtora szklanki wody. Gdy lekko stężeją, każdą wymieszaj z 1/3 ubitego mleka.
2. W małej tortownicy, zaczynając od środka, wkładaj po trzy łyżki kremu, na przemian kolorami. Schłodź. polej pozostałą tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.01.2017 13:28
super ciacho
krokus 15.05.2014 23:01
ptasie mleczko - uwielbiam
pawlito 17.04.2014 08:29
moje ulubione
Krystyna32 16.02.2014 08:41
apetyczne !!!
Rybciia 07.11.2013 11:01
jakie fajne :-)
Adam/ZUB3R 25.10.2013 19:32
smaczny deser
jordi 27.04.2013 17:29
na pewno smaczne
Wafelek2601 27.11.2012 11:41
Palce lizać
RenataZ-et 15.05.2012 08:34
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak