Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartinki z jaj i grzybów marynowanych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
grzyby marynowane 15 dag
bułka 0,5 sztuki
natka pietruszki 0,5 pęczka
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tartinki z jaj i grzybów marynowanych

Jaja ugotować na twardo, obrać i posiekać, dodać oliwę. Wymieszać z pokrajanymi grzybami, dodać do smaku sól i szczyptę pieprzu. Bułkę pokrajać w duże kromki, posmarować margaryną i kłaść grubą warstwą masę z jaj i grzybów. Następnie pokrajać w maleńkie kwadraty, układać je na tacce, przybierając każdy paskiem marynowanego grzybka. Udekorować nacią pietruszki.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak