Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowa pianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl.
jajko 4 szt.
margaryna 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier 1 szkl.
galaretka wiśniowa 1 op.
zagestnik do smietany 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowa pianka

1,. Margarynę stop, ostudź. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, wlej margarynę. wymieszaj. Ciasto wlej do formy. Piecz 45 min. w temp. 180 stopni.
2. Zagęstnik do śmietany przygotuj według instrukcji. galaretkę rozpuść w szklance wody. Gdy stężeje, połącz z zagęstnikiem. Rozsmaruj na cieście.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 17.12.2012 15:30
pycha
Renata22 21.09.2012 19:14
świetne, proste, a świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak