Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowo - koperkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 20 dag
koperek 10 dag
żółtko jajek 2 szt
masło 2 łyżki
mleko 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowo - koperkowa

W rondlu stopić masło, dodać szczaw i koperek. Gdy koper i szczaw zmięknie zalać 3 szklankami wrzącej wody i gotować przez ok. 10 min. Żółtka wymieszać z mlekiem i dodać do zupy. Doprawić do smaku i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 13.02.2013 15:03
bardzo taką lubię:)
smakoszek 25.10.2012 15:28
uwielbiam zupkę szczawiową:)
alaaa 08.03.2012 14:58
smaczna zupka
Angelika10 20.07.2011 18:23
Pyszna.
eduszo
eduszo 08.07.2011 21:08
Oj robie czasem tak samo.
joanna77 08.07.2011 10:53
pyszna
Magdalena1110 08.07.2011 06:59
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak