Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna pół kostki
jaja 2 szt.
cukier 1 łyżka
mleko 1/2 szkl.
drożdże 1/2 kost.
pieczarki 1 kg
cebula biała 3 szt.
margaryna 3 łyżki
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki z pieczarkami

1. CIASTO:
- mąkę wymieszać z jajkami.
- rozpuścić margarynę
- mleko wymieszać z cukrem. Do letniego mleka dodać drożdże wymieszać. Wlać do mąki z jajami. Wymieszać (zagniatać rękami). Dodać margarynę (partiami) zagnieść.
- Ciasto posypać mąką. Przykryć ręcznikiem. Odczekać 40 minut.
- Rwać po kawałku. Rozwałkować, pokroić w kwadraty, prostokąty lub trójkąty. Na każdy kawałek rozwałkowanego ciasta położyć nadzienie pieczarkowo-cebulowe(2). Zwinąć w dowolny sposób. Górę posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać koperkiem i kminkiem.
2. NADZIENIE:
-pieczarki obrać, pokroić,
- cebulę pokroić
- na rozgrzaną margarynę (3 łyżki) wrzucić cebulę, wymieszać. Kiedy cebula będzie lekko zarumieniona dodać pieczarki. Pod koniec smażenia dodać kostkę rosołową. Dolać trochę wody. Czekać aż odparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 08.07.2011 09:19
super propozycja!
Dorota76 07.07.2011 21:38
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak