Paluszki czekoladowe - herbaciane

Paluszki czekoladowe - herbaciane

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wrzątek

    125 ml
  • pełnomleczna kuwertura

    300 g
  • miękkie masło

    100 g
  • kakao do posypania

  • herbata

    25 g
  • kremówka

    125 ml
  • masło

    50 kokosowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatę zalac wrzątkiem i odsatwic na 3 minuty .Odcedzic .Kremówkę zagotowac ,zdjąc z ognia Pełnomleczną kuwerturę i herbatę dodac do śmietanki i rozpuścic .Dodac masło wymieszac i wstawic do lodówki do zastygnięcia .Potem starannie utrzec na gładką masę ,dodają w trakcie ucierania masło kokosowe .Na desce pokrytej folia aluminiowa rozsmarowac masę na grubośc 1 cm .Włożyc do lodówki do zastygnięcia .Pokroic rozgrzanym w gorącej wodzie i wytartym do sucha nożem w prostokąty 1x3 cm.W kakao obtoczyc paluszki .Wstawic je do lodówki na 2-3 godziny .Przechwywac w szczelnie zamkniętych puszkach w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

27.10.2012 00:43
bardzo pomysłowe

caralajna

03.07.2012 08:18
jakie fajny przepis, te ciastka muszą być pyszne

ben-ka

31.08.2011 14:43
faktycznie,ciekawy ten przepis.

teresa18

06.05.2011 21:27
ciekawe

Ela20

26.10.2010 20:37
muszą byc smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat