Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki czekoladowe - herbaciane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wrzątek 125 ml
pełnomleczna kuwertura 300 g
miękkie masło 100 g
kakao do posypania
herbata 25 g
kremówka 125 ml
masło 50 kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki czekoladowe - herbaciane

Herbatę zalac wrzątkiem i odsatwic na 3 minuty .Odcedzic .Kremówkę zagotowac ,zdjąc z ognia Pełnomleczną kuwerturę i herbatę dodac do śmietanki i rozpuścic .Dodac masło wymieszac i wstawic do lodówki do zastygnięcia .Potem starannie utrzec na gładką masę ,dodają w trakcie ucierania masło kokosowe .Na desce pokrytej folia aluminiowa rozsmarowac masę na grubośc 1 cm .Włożyc do lodówki do zastygnięcia .Pokroic rozgrzanym w gorącej wodzie i wytartym do sucha nożem w prostokąty 1x3 cm.W kakao obtoczyc paluszki .Wstawic je do lodówki na 2-3 godziny .Przechwywac w szczelnie zamkniętych puszkach w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.10.2012 00:43
bardzo pomysłowe
caralajna 03.07.2012 08:18
jakie fajny przepis, te ciastka muszą być pyszne
ben-ka 31.08.2011 14:43
faktycznie,ciekawy ten przepis.
teresa18 06.05.2011 21:27
ciekawe
Ela20 26.10.2010 20:37
muszą byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak