Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany pod kołderką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masła 3 łyżki
Danio waniliowy 1
cynamonu 1 łyżeczka płaska
cukru 4 łyżki
kremówki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany pod kołderką

Serek zmieszać z cynamonem i cukrem.
Banany obrać, pokroić w podłużne plastry, na pół i jeszcze raz na pół.Zarumienić na maśle.Połowę bananów przełożyć do żaroodpornego naczynia, uprzednio wysmarowanego masłem.Połową masy serowej posmarować banany, ułożyć na niej kolejną warstwę serową i znów banany a na koniec polać śmietanką.
Wstawić na 20 min do nagrzanego do 190 C piekarnika.Podawać gorące!
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak