Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pietruszkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
śmietana słodka 1/2 szkl
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pietruszkowa

1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać 3 l wody. Posolić.
2. Do wywaru dodać listek laurowy i kostkę rosołową. Gdy się zagotuje, dodać posiekaną natkę pietruszki i gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i pieprzem.
3. Gdy ziemniaki będą miękkie, do śmietany dodać odrobinę gorącej zupy i delikatnie wymieszać, aby śmietana się nie zwarzyła. Tak rozrobioną śmietanę wlać do garnka z zupą i całość jeszcze raz zagotować. Gotową zupę wlewać do talerzy. Każdą porcję można posypać dodatkowo natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 16.04.2013 11:39
super przepis
RenataZ-et 18.05.2012 08:39
ciekawy pomysł
edi 07.05.2012 21:51
jeszcze o takiej nie słyszałam, ale faktycznie wspaniała i na pewno mega zdrowa:)
Ewelina38 20.02.2012 09:53
zgadzam się, a zupka zapewne przepyszna
Krystyna32 07.07.2011 21:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak