Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z węgorza

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

węgorz świeży 40 dag
cebula 3
boczek 10 dag
oliwa
sól
pieprz
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z węgorza

Węgorza oczyścić i pokroić w nie duże kawałki a potem osuszone w kosteczkę , boczek w cienkie plasterki a potem na nieduże prostokątne kawałki , cebulę w talarki a papryki w kwadratowe kawałki , na patyczki kolejno nadziewamy kawałki ryby , skropione oliwą , potem boczek, cebulę i paprykę oprószoną solą i pieprzem , i pieczemy na rożnie ewentualnie smażymy na dużej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 04.11.2012 12:23
pyszne
babcia
babcia 04.11.2012 12:23
pyszne
kasienka23 08.04.2012 13:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak