Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka na boże narodzenie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytusu ¼ litra
przegotowanej wody 1 szklanka
fig suszonych 10dkg
daktyli 10dkg
suszonych śliwek 10dkg
suszonych moreli 10dkg
rodzynek 10dkg
orzechów włoskich 10dkg obranych
pomarańcza 1
cukru 25dkg
kardamon 1
Goździki całe Prymat 1
cynamon 1

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka na boże narodzenie

Bakalie pokroić, usunąć pestki. Pomarańczę wyszorować i pokroić w plastry. Ułożyć wszystko warstwami w słoiku przesypując cukrem. Zalać alkoholem zmieszanym z wodą. Odstawić w ciepłe miejsce na 4-6 tygodni. Przefiltrować, rozlać do butelek. Bakalie mogą być użyte do wypieków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak