Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście drożdżowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 10 sztuk
drożdże 250 gram
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyzeczka
olej 3 łyzki
mąka 500 gram
mleko 200 ml
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście drożdżowym.

Drożdże ucieramy z cukrem. Mąkę przesiewamy dodajemy do niej mleko, jajka sól , olej i drożdże.wyrabiamy ciasto. odstawiamy na 30 minut i ponownie wyrabiamy. wałkujemy i wycinamy kwadraty o boku 3 cm większym niż długość parówki. Parówkę zawijamy w ciasto boki podwijamy. nacinamy ciasto i pieczemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 14.07.2011 15:13
Fajne :)
Henryka2 07.07.2011 20:00
To parówki są w tych rogalikach?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak