Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe rurki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
ciasto francuskie 500 g
jajko 1 szt
cukier kryształ 200 g
cukier puder 100 g
maliny świeże 100 g
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe rurki

1. Ciasto rozwinąć na prostokąt o wymiarach 35x40cm. Radełkiem wykrawać paski o szer 2 cm. Posmarować roztrzepanym jajkiem i nawinąć na metalowe rurki. Rurki położyć na posmarowanej blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Piec na złoto ok. 25 min.
2. Upieczone ciasto lekko ostudzić, po czym zdjąć z rurek. Białka ubić na parze na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Pianę zdjąć z pary, dodać przesiany cukier puder i oczyszczone maliny. Pianę włożyć do szprycy i nabijać nią wystudzone rurki. Deser oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 16.02.2014 13:25
na pewno bardzo smaczne
Krystyna32 30.12.2013 10:09
pychotka !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak