Serca pistacjowo - marcepanowe

Serca pistacjowo - marcepanowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • półgorzka kuwertura

    150-200 g
  • likier wiśniowy

    1 łyżkę
  • orzechy pistacjowe

    50 g
  • masa marcepanowa

    200 g
  • cukier puder

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masę marcepanową ,cukier puder i zmielone orzechy pistacjowe utrzec mikserem na jednolita masę ,Na stolnice posypaną cukrem pudrem rozwałkowac ją na grubośc około 1 cm ,Zanurzanymi w cukrze pudrze foremkami wykrajac serca .Ostrożnie wyciskac je z foremek (usunąc z nich resztki masy).Serca marcepanowe przykryc folią aluminiową i na 1-2 godziny wstawic do lodówki.Kuwerturę drobno pokrajac ,włożyc do garnuszka zanurzonego w kąpieli wodnej i roztopic kuwerture podgrzewając ją na wolnym ogniu i stale mieszając.Na cienkim widelcu zanurzac pojedynczo serca ,na brzegu garnuszka usunąc nadmiar polewy.Ułożyc serca na papierze pergaminowym Udekorowac pistacjami ,odstawic do zastygnięcia polewy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

14.12.2013 11:58
po składnikach świetne, szkoda, że nie można zobaczyć :)

Grażyna13

01.09.2013 19:38
A to ciekawe :)

ben-ka

11.02.2012 09:06
Zdjęcie by się przydało:)

ben-ka

19.01.2012 09:06
Też lubię marcepan.

AGNIESZKA144

26.11.2011 19:07
warte spróbowania

anemon

13.10.2011 09:09
Z marcepanem muszą być pyszne.

Wacław

31.08.2011 15:43
ciekawy przepis !

motomaniak

31.08.2011 11:57
fajne

Justa32

04.08.2011 08:01
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat