Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz w jarzynach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z sandacza 70 dag
cukinia 3
brokuł
cebula
seler kawałek
marchewka
oliwa 2 łyżki
masło 2 łyżki
białe wino 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
rozmaryn
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w jarzynach

Cebulę pokroić w ćwierć ćwiartki cukinię na makaronik , marchewkę i seler w słupki a brokuły na mniejsze kawałki , smażymy mieszając chwilę a potem warzywa rozłożyć w brytfannie , rybę umyć najpierw a potem osuszyć , pokroić na porcje , ułożyć na jarzynach i polać winem , w garnuszku roztapiamy masło wsypać przyprawę do ryb , świeży rozmaryn i zmiażdżonym czosnkiem , doprawić do smaku sola , pieprzem papryką słodką , polewamy następnie tym sosem rybę i przykrywamy i pieczemy 10 minut w gorącym piekarniku , potem odkrywamy i pieczemy jeszcze chwilkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.09.2011 22:21
Zapowiada się apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak