Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z surimi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki surimi 10 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 5 szt
brokuł 1 szt
ziemniaki 1 szt
oliwa do smażenia
masło 1 łyżka
miód 1 łyżka
ząbki czosnku 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z surimi

1. Ziemniaki ugotować i pokroić na ćwiartki. Obsmażyć na oliwie z oliwek. Odstawić.
2. Plasterki pieczarek obsmażyć na maśle. Paprykę pokroić na kawałki i grillować na patelni, aby skórka była przypieczona, następnie polać łyżką miodu. Dodać czosnek. Chwilkę smażyć.Dodać obgotowany wcześniej brokuł i podsmażone pieczarki.
3. Surimi rozmrozić, pokroić na kawałki i dodać do potrawy, przyprawić. Na patelnię wsypać ziemniaki. Całość podgrzać na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.02.2014 08:43
pychotka !!!
fotoviderek 12.08.2013 09:17
Lubię takie sałatki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak