Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z szynką i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
drożdże 25 gram
sól 1 łyzeczka
cukier 1 łyzeczka
olej 3 łyzki
szynka 300 gram
ser żółty 100 gram
mleko 250 ml
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z szynką i serem

Drożdże ucieramy z cukrem. mąkę przesiewamy, dodajemy jajka, cukier, sól,olej i wyrabiamy ciasto . odstawiamy na 1 godzinę. Ponownie wyrabiamy, ciasto cienko wałkujemy . Tniemy na kwadraty ok 20 na 20. Szynkę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tartce.Na każdym trójkącie układamy trochę farszu i zwijamy w rogalika. układamy na blaszce i pieczemy ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 25.10.2012 08:33
Wspaniały przepis!
mala2021 26.03.2012 09:38
super
kochanyptysiu 12.09.2011 15:41
uwielbiam je
Izabela/bella81 19.08.2011 08:36
świetne
Nina7 08.07.2011 13:03
Super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak